Rólunk

A CE Szövetség egy, a 90-es években indult ébredési mozgalom a Református egyházban (és nem csak!), amely mára már szervezetként működik. Történetének fontos mérföldköve az 50-es, 60-as évek sötét kommunizmusának koncepciós pereire nyúlik vissza, amelyekben börtönre ítélnek református és egyéb felekezetű lelkészeket, akik megszegik a gyülekezési tilalmat és Isten vezetését követve minden alkalmat megragadnak az evangélium hirdetésére, a lelkek ébresztgetésére. Ezek között van: Boda Sámuel, Dézsi Zoltán, Fekete János, id. Püsök Miklós, Richard Wurmbrand, id. Szilágyi Sándor, Visky Ferenc. A CE elnevezés (Christian Endeavor) Amerikából származik, eredetileg Francis Clark lelkész alapította. Az egész világon találhatók CE körök különböző országokban. Ma a CE Szövetség célja, hogy elindítson és felkaroljon több generációt érintő evangéliumi vagy szociális kezdeményezéseket, amelyek a krisztusi lelkületet szolgálják (konferenciák, táborok, idősgondozás, házas alkalmak, vezetőképzések stb.)

Taggá válok

Ha jársz vagy szeretnél elköteleződni valamelyik ificsoportba, bibliaórára, végzel valamilyen (ima)szolgálatot vagy támogatod a CE Szövetséget, javasoljuk, hogy válj nyilvántartott közösségi taggá. Ez segít nekünk abban, hogy szervezettebbé váljon tevékenységünk és számon tudjuk tartani a közösséget.


Kérünk töltsd ki a  Belépési nyilatkozatot és juttasd vissza irodánkra a következő címre: str. Mărginașa nr. 42, Kolozsvár 400344. Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot: