Újzélandi segítő kezek a marosvásárhelyi CE-nél

Kia ora (hello), a nevem Allison Makker. Az elmúlt három hónapban a marosvásárhelyi CE-nél önkénteskedtem. Újzélandon szociális munkásként dolgoztam, amikor eldöntöttem, hogy Romániába jövök, így felmondtam.

Az egyik oka annak, hogy szociális munkát tanultam az az volt, hogy  szerettem volna kifejleszteni  készségeket az emberekkel való munkában, és mindig is arról álmodtam, hogy ha külföldre/ tengeren túlra megyek, használni tudom majd ezeket az ottani népeknél.

Románia nem volt a terveim között, de a Hannah Hope and Nurture projekt munkája nagyon közel került a szívemhez, mivel én is nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, különösen  keresztény szociális munkamodelleket alkalmazva. Szerencsésnek mondhatom magma, hogy találkoztam Alice és Ken Winterrel, akik a Hannah projekt újzélandi vezetői, és ők meghívtak, hogy kísérjem el őket a szeptemberi romániai útjukra.

Az elmúlt néhány hónap Isten hűségének, gondviselésének bizonysága, az, ahogyan ő mindent a megfelelő időben összehoz.

Bár az én itteni időm középpontjában a Hannah projektben való segítő munka volt,  alkalmam nyílt segíteni a Granny-projektben, az ONesimusban, a Philothea és a Dorcas otthonban is. Nagyon sokat tanultam ez az idő alatt, és nehéz mindezt szavakban megfogalmazni.  A Hannah projekt  gyerekei egyszerre töltötték meg szívemet örömmel és törték össze. Az elhagyás megelőzésén való munka felnyitotta a szememet, hogy lássam mennyi konfliktust rejtő kihívás és összetettség van ebben a munkában.

Számomra ez szakmai és személyes szempontból is egy gazdag tapasztalat, és úgy megyek el innen, hogy mély vágy van a szívemben olyanokkal dolgozni, akik  a legszegényebbek, elszigetelődöttek és sebezhetők. Azok, akiknek kétségbeejtően nagy szüksége van arra, hogy szeretve legyenek, hogy  értelme és reménye legyen a jövőjüknek.

Ez az, amire emlékezni fogok, bárhol is dolgozzam majd,  Újzélandon vagy külföldön.

Megköszönöm a CE-nek a szeretetetüket, vendégszeretetüket és azt, ahogyan a család részének érezhettem magma. Megtiszteltetve érzem magma, hogy igazi szakemberekkel voltam körülvéve, akik törődnek az emberrel és akik elköteleteleződött munkatársai az Úrnak ebben a városban. Általuk megtapasztaltam Isten szeretetét és reményét a romániai emberek iránt.

Arohanui (sok szeretettel),

Allie

Az eredeti angol beszámoló itt található:http://ce-union.ro/ce/allison-makker-volunteer-from-new-zealand-at-ce-in-targu-mures/

CategoryHirek
© 2021 CE Szövetség Románia | Oldaltérkép
Kövess minket: