Erdélyi magyar fiatalok számára télitábor szervezése és lebonyolítása

 

A Romániai CE Szövetség országos irodája minden évben megszervezi az ún. „Télitábort”  a 19-35 év közötti fiatalok számára. A 2020-as Télitábor is megszervezésre kerülhetett még a koronavírus járvány előtt.

Köszönjük  a Bethlen Gábor Alapnak a IFJ-KP-1-2020_1-000088 számú p

ályázatban nyert támogatásért, amelynek összege 800.000 HUF, amely által a tábor megvalósult. Hálásak vagyunk ugyanakkor minden egyéni támogatásért is. Istennek legyen hála.

A tábort Kolozsvártól 30-km-re levő Hidegszamoson sze

 

veztük meg, 2020. február 20-23. között.A táborban közel százan vettek részt. A pályázatban is megfogalmazott  célok megvalósultak: a táborban Erdély 33 településéből vettek részt magyar fiatalok. A programok által, a beszélgetések, kapcsolatok építése által megerősödött a keresztyén értékrend, amely szerint jó élni (bár nem divatos), valamint a fiatalok együttműködő készségére is kihatott a közösségformáló, szellemi-lelki töltődést is ajánló sokszínű program.

A tábor témája a „függés szabadon” volt, avagy  hogyan lehetek szabad a 21.században ha felvállalom keresztyénségemet.

Előadónk dr. Nagy Alpár-Csaba, egeresi lelkész vezetett a téma boncolgatásában: első napi előadásban  A szabadság illúziójáról, második nap Jézus, szabadságom-ról. Harmadik nap a prédikációt hallottunk a János 9, 1-11  részében található Vakon született ember meggyógyításának történet alapján.

A téma továbbgondolására a  kiscsoportos beszélgetések,  a szabadidős tevékenységek, esti laza együttlét adott lehetőséget. Szombaton 5 műhely közül választhattak a résztvevők: Mire tanítanak a bűneink?, Szabadság a dicsőítésben, Határok között határtalanul, A megoldás problémája, Isten és a népzene.

Szombat este egy különleges meghívottal, Tibor testvér – ferencrendi szerzetessel beszélgettünk, aki a résztvevők különféle kérdéseire válaszolva mesélt életútjáról, hivatásáról.

Újdonság volt, hogy mentori/lelkigondozói beszélgetésekre adtunk alkalmat a résztvevőknek, amely népszerűségnek örvendett, valamint bizonyságtételekre is sor került, ahol a fiatalok osztották meg, hogy Isten miképpen cselekedett életükben.

A szabadidős tevékenységek, esti teaház, játékestek, a konyhai szolgálat, stb. mind arra szolgáltak, hogy a közösségi érzést erősítse. A résztvevők egy része visszajáró, de mindig vannak újak is.

A nyári programokhoz képest ez egy hiánypótló esemény. A fiatalok visszajelzései alapján szükség van erre a táborra. Legyen hála Istennek, hogy ezt a tábort is megszervezhettük. Reménységgel nézünk a jövőre is.

CategoryHirek
© 2021 CE Szövetség Románia | Oldaltérkép
Kövess minket: