Ismertető

A CE Szövetség egy, a 90-es években indult ébredési mozgalom a Református egyházban (és nem csak!), amely mára már szervezetként működik. Történetének fontos mérföldköve az 50-es, 60-as évek sötét kommunizmusának koncepciós pereire nyúlik vissza, amelyekben börtönre ítélnek református és egyéb felekezetű lelkészeket, akik megszegik a gyülekezési tilalmat és Isten vezetését követve minden alkalmat megragadnak az evangélium hirdetésére, a lelkek ébresztgetésére. Ezek között van: Boda Sámuel, Dézsi Zoltán, Fekete János, id. Püsök Miklós, Richard Wurmbrand, id. Szilágyi Sándor, Visky Ferenc. A CE elnevezés (Christian Endeavor) Amerikából származik, eredetileg Francis Clark lelkész alapította. Az egész világon találhatók CE körök különböző országokban. Ma a CE Szövetség célja, hogy elindítson és felkaroljon több generációt érintő evangéliumi vagy szociális kezdeményezéseket, amelyek a krisztusi lelkületet szolgálják (konferenciák, táborok, idősgondozás, házas alkalmak, vezetőképzések stb.)

Körzetek

Tevékenység

Kolozsvár körzetet az egyik legnagyobb erdélyi város ráhatása miatt színes és változatos szolgálatok jellemzik. Hisszük, hogy Isten az urbánus környezetben is alapvetően szükséges lelki táplálék.

Tovább →

Elérhetőség

Lépj kapcsolatba velünk, hogy együtt építhessük Isten országát!

Tovább →

Tevékenység

Maros körzet a legnagyobb, megközelítőleg 200 taggal és a szolgálatok által több száz elért lélekkel. Tevékenysége rendkívül szerteágazó: táboroztatás Bucsinon, gyermekotthon, Philothea tini klub, Granny klub stb.

Tovább →

Elérhetőség

Lépj kapcsolatba velünk, hogy együtt építhessük Isten országát!

Tovább →

Tevékenység

Várad körzet a második legnagyobb a területek közül. Tevékenységét gyökeresen meghatározza, hogy életének utolsó évtizedeit Biharpüspökiben töltötte Visky Ferenc lelki vezetőnk. A Mahanaim táborhelyen akár 100-200-as létszám is előfordul, egyebek mellett pedig gyermek és ifjúsági misszióval, valamint idősgondozással is foglalkoznak.

Tovább →

Elérhetőség

Lépj kapcsolatba velünk, hogy együtt építhessük Isten országát!

Tovább →

Tevékenység

Zilah körzethez tartozik Péniel táborozóhely, ahol átfogó ifjúsági misszió zajlik. A zilahiak ifis énekeskönyvet is adtak már ki, amely nagyon hasznosnak bizonyult a közösség számára. Ugyanakkor a Granny projekt keretében foglalkoznak az idősekkel is.

Tovább →

Elérhetőség

Lépj kapcsolatba velünk, hogy együtt építhessük Isten országát!

Tovább →

Légy a közösségünk része!

Ha jársz vagy szeretnél elköteleződni valamelyik ificsoportba, bibliaórára, végzel valamilyen (ima)szolgálatot vagy támogatod a CE Szövetséget, javasoljuk, hogy válj nyilvántartott közösségi taggá. Ez segít nekünk abban, hogy szervezettebbé váljon tevékenységünk és számon tudjuk tartani a közösséget.

Tagga_valok2

Kérünk töltsd ki a Belépési nyilatkozatot és juttasd vissza irodánkra a következő címre: str. Mărginașa nr. 42, Kolozsvár 400344. Vagy vedd fel velünk a kapcsolatot: Elérhetőségünk.

 

 

Vezetőségi tagok

Az országos CE Szövetséget működtető csapat a különböző körzetekből érkező szolgálattevőkből áll és évente 2-4-szer találkozik.

Tovább

Állandó önkénteseink

Önkénteseink segítenek az országos iroda fenntartásában, a tevékenységek, események megszervezésében.

Tovább

17 projekt

A CE Szövetség többgenerációs közösség, így szolgálataink a gyerekmunkától kezdve egészen az idősgondozásig terjednek.

Tovább

Végtelen sok imatéma

Hisszük, hogy közösségünk és az abban vagy azon keresztül végzett szolgálatunk az imák által növekedik.

Tovább